L’Afrique c’est chic

Social media kent geen grenzen.

Eind november 2013 geef ik een week social media training bij de toeristische dienst van zuidelijk Afrika. Ik reis naar Zambia op vraag van RETOSA met Ex-Change als intermediair.

De opdracht

De social media marketing strategie en bijhorend actieplan helpen uittekenen en de lokale verantwoordelijken trainen.

De bestemming

Livingstone, in Zambia. Naast de Victoria Watervallen, de Victoria Falls Bridge en een aantal natuurparken. Fucking fantastisch als ik het www mag geloven.

 

De reis

Waarschijnlijk vertrek ik zaterdag 23 november, om 24 november aan te komen in Livingstone en 1 december terug in Brussel te landen. Waarschijnlijk vlieg ik via Duitsland en Zuid-Afrika naar Livingstone zelf. Ik zeg “waarschijnlijk”, want de definitieve datum en locatie veranderden nogal naarmate de vertrekdatum naderde. Passeerden de revue als mogelijke bestemming: Mozambique en Swaziland, al dan niet 1 of twee weken.

Deze week, een week voor vertrek, krijg ik mijn vluchtschema. Tijd zat dus.

De voorbereiding

Dit is mijn eerste Afrika-trip. Ik zette nog nooit een voet op het continent.

Hoewel de datum en bestemming nog niet 100% vastlagen, was het een goed idee mijn paspoort en vaccinaties te regelen. Dankzij de vlotte hulp van de Stad Gent en het UZGent kan ik nu wereldwijd reizen en ben ik bestand tegen gele koorts, buiktyfus, hepatitis en DTP.

Wereldreiziger Clo gaf me wat reistips en digitale tricks, en dankzij ervaren Afrikalover Hubert weet ik theoretisch wat meer over Zambia en zijn cultuur.

Dit weekend (16-17/11) ga ik eens kijken wat ik meeneem. Meer dan handbagage zal niet meteen nodig zijn. Laptop, iPad, klein fototoestel, cheap ass mobieltje, laders, wat kleren, een tandenborstel en een reisapotheek.

The proof of the pudding will be in the eating.

Mocht u een ervaren Zambia-reiziger zijn, deel gerust uw tips in de comments.

 

  • Hedwig Neesen

    als je daar toch bent zou ik even de tijd nemen om de Caprivi strip te gaan bezoeken. Maar als Namibië freak ben ik niet helemaal neutraal, ik geef het toe.

  • Howest?

  • Pingback: Terug (1) | Lamazone()