[wijvenweek] Lui en gezond

Bekentenis: ik ben een ontzettend luie doos.

Nadeel: ik wil gezond eten.

Dilemma: gezond zijn vs luiheid.

Revelatie van de afgelopen maanden: gezonde smoothies en luie dozen zijn een perfecte combi.

Je smijt twee tot vier bananen, een appel, een halve liter sinaasappelsap, twee handen “ander fruit” (bessen, ananas, mango, peer, …) met eventueel een groente (spinazie, komkommer..) in een blender en een paar zwierbeurten later: hoppa, een perfecte vitaminenbom. Ik maak ‘s morgens een liter babyprut-voor-volwassenen, zodat ik tenminste ontbijt (ik ben een onregelmatige eter en sla wel eens maaltijden over).

Pre-bzzzzzzzzzz

 

Mijn ideale combinatie is mango, sinaasappelsap, banaan. Eenvoudig en zoet.

Keukenprinses, hè, ik hoor het je al denken. Maar, waar ik niet in slaag is een lekkere groetensmoothie te maken. Het is ofwel te gazpacho-achtig ofwel te weinig ‘smooth’. Nog even zoeken naar de ideale groentencombinatie dus.

Iemand tips?

5 thoughts on “[wijvenweek] Lui en gezond”

  1. Amai, dan ben ik nog veel luier dan jij, want fruit gaan kopen, alles wassen en schillen/pellen, blenden, de blender afwassen, … Dat vind ik al behoorlijk veel werk voor een snelle snack. XD

  2. smoothies of juices met rode bietjes zijn verrassend lekker en gezond
    advocado is altijd ne goeie, appel ook
    een stukske gember of zo geeft soms ‘nen bite’ aan juice 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>