Ik zoek een huis (deel 2)

by lamazone on 08/18/2009

We zijn zowat een maand verder na de oproep ‘Help een Lama en Lola aan een huis en win!’

Allereerst: bedankt. Echt, bedankt. Ik ga geen namen noemen, omdat ik er zeker ga vergeten, maar je weet wie je bent. Ja, jij daar, die me in de comments tips gaf, me DM’s stuurde, mailtjes met zoekertjes uit de Streekkrant, die rondreed op de motor in wijken waar ik wil wonen, je ogen opensperde tijdens wandelingen met je kroost, me links doorstuurde van immosites en jij en jij die me een plaats bij jou thuis aanboden. O ja, ook jij en jij en jij en jij om te duimen, me succes te wensen, mijn oproep op haast fanatieke wijze te verspreiden en kaarsen te branden. Bedankt!

De zoektocht heeft voorlopig, buiten sociale cohesie, leuke contacten en een halve maagzweer, weinig resultaat opgebracht. De huizenmarkt in de zomer is… , nou, ik kan welbespraakt uit de hoek komen, maar het woord wat hier het beste past is helaas ‘meh’.

De stress stapelt zich op: 1 oktober is namelijk mijn deadline. Ik heb nu welgeteld nog zes weken om een casa te vinden. Zes.Weken. Ik hoor ‘het komt allemaal wel in orde’ en dat kan wel zijn maar wat mij het meeste stoort is het gevoel van afhankelijkheid. Ik heb hier geen controle over. We zien een leuk huis, maken een afspraak, vinden het echt wel leuk en dan begint het. We nemen een optie en vullen een vragenlijst in: beroep, leeftijd, inkomen, … Ik heb ondervonden dat als je een huis zoekt je de pieren uit de neus worden gevraagd zonder dat daar enig gevoel van schaamte bij komt kijken van de tegenpartij. Ongestraft curieuzeneuzenmosterpotten, ik wist niet dat er een markt voor was. Vertrouwen, het is ver te zoeken in de wereld van huisjesruil en immokantoren.

En dan: wachten.

Zij beslissen of jij leuk bent. Nou ja, leuk, of je kredietwaardig bent, betrouwbaar en past in het beeld wat zij hebben van de ideale huurder.

Voorlopig valt dat wat tegen. En daar kan ik weinig aan doen…

*Zucht*

In other, more happy news, viel het je al op dat ik ‘we’ zei? Ja, ik ben niet meer op zoek naar een huis voor één persoon + hond, maar dat is twee personen + hond geworden. Sophie en ik gaan samenwonen en dus zoeken we nu een groter huis dan ik eerst in gedachten had.

We zoeken nu:

Een huurhuis met minstens twee slaapkamers, badkamer, keuken, living en tuin. Een tuin is een vereiste.

In groot-Gent, dus 9000 Gent en ook Ledeberg, Gentbrugge, Mariakerke, Melle, Sint-Amandsberg en Merelbeke. Het criterium qua ligging is: haalbaar met openbaar vervoer of fiets naar het stadscentrum, want ik werk hartje Gent en wil er niet met de auto heen. En als je na een avond stappen met de tram of bus thuisgeraakt is dat heel fijn.  Ook niet al te ver van de oprit van de autostrade. Zo zijn Lochristi, Drongen en Evergem kantje boord, daar hangt het af van de exacte ligging. Gavere, Deurle en Nazareth liggen buiten onze scope.

Budget: max 850 euro.

Staat: instapklaar. Daarmee bedoel ik dat er geen behang moet worden afgestoken, muren bijgepleisterd en zolders geïsoleerd, neen, dat is al gebeurd. Schilderen, deuren vastvijzen of lampen vervangen kan natuurlijk wel.

Termijn: tegen 1 oktober 2009, later kan, vroeger ook.

Zoals beloofd staat er een prijs tegenover de Gouden Tip! Het schilderij van Lola zit daar nog steeds bij (ze zit trouwens in de buurt van Arles momenteel, Van Gogh en Gauguin achterna dus het wordt een fantastisch meesterwerk), een diner van/met de Lama plus een geweldige verrassing van Sophie (maar écht een ge-wel-dige verrassing) én instant karma.

Dus: nog een laatste keer (het wordt gênant): help.
Ik ben nog steeds te bereiken via mail, de comments van deze post, chat, twitter, en miljarden andere sociale netwerken.

 • http://www.sanssoucicreations.be Niel (@sanssoucicrea)

  Anders moet je eens proberen bij Freddy Vanhoecke. Hij heeft enorm veel huizen op zijn naam staan. Telefoonnummer is 0475/42.59.45 en zijn mail freddyvanhoecke@skynet.be

 • http://zeropointperspective.wordpress.com Sarah

  Proficiat! (over dat samenwonen ;-)) Voor de rest kan ik voorlopig (nog) niet helpen, maar zal de ogen open houden!

 • http://www.fototineke.be/ Tineke

  Aha – dus die we is toch niet Lama en Lola, zoals ik eerst dacht. Ik had het gezien, me afgevraagd en dan toch gedacht dat dat dat.

 • http://www.lamazone.be lamazone

  Niel: dat was een hele vette tip. Den Freddy, wat een rakker, verhuurt eerder aan studenten. Zijn huizen waren leuk, maar iets te studentikoos. Toch bedankt, is een hele goede tip voor andere mensen.

 • http://atog.be Koen Van der Auwera

  Dikke proficiat en succes!

 • http://degentsezwijger.blogspot.com De Gentse Zwijger

  Mariakerke? Zal moeilijk te vinden zijn!
  Waarom niet St-Denijs-Westrem?
  Daar zou je voor dat budget toch al een huis met een tuin moeten kunnen vinden.
  Zelf woon ik in De Pinte. Doenbaar met de fiets naar Gent. Ook goede trein- en busverbindingen. Wel al een ietsje verder van centrum Gent (10 km). St-Denijs was idealer geweest, maar je moet er natuurlijk op vallen.
  Kijk ook eens hier

  VASTGOED J. VAN HOECKE
  Salviapark 1/6
  9840 DE PINTE
  T. 0475/67.41.94
  - F. 09/282.41.94
  email : vastgoed.jvanhoecke@pandora.be

 • http://degentsezwijger.blogspot.com De Gentse Zwijger

  Of misschien dit?
  Dit is 8 à 9 km van centrum Gent in een groene omgeving.

 • liza

  ‘k Vind dat straf dat in een grote stad + zes of zeven omliggende gemeentes niks te vinden is dat aan je eisen voldoet, of dat het steeds voor je neus weggekaapt wordt. Je eisen lijken me niet zo onhaalbaar voor je budget. Hier bij ons vind je al een rijhuis met klein tuintje te huur voor de helft van die prijs (in een klein stadje dan), dus met het dubbele zou het regio Gent toch moeten lukken?

  ‘k Ga me straks eens immowebgewijs verdiepen in de Gentse regio, gewoon om mezelf ‘bij te scholen’. :-)

 • liza

  Hmz, al es even gekeken op immoweb, en ‘t is inderdaad gene vette. Er staan wel wat leuke dingen op in die prijsklasse, maar bijna allemaal zonder tuin.

  Nog veel zoekmoed, zal ik dan maar zeggen. :-/

  Mijn portemonnee is blij aan de andere kant van ‘t land te wonen. :-/

 • http://www.lamazone.be lamazone

  Het gaat vooruit gasten, we hebben verschillende afspraken kunnen vastleggen. Snelheid en geluk, daar komt het op aan. Alvast bedankt voor de tips!

 • http://www.lamazone.be lamazone

  Sarah: Dank u en alvast bedankt. :)

 • http://www.lamazone.be lamazone

  Tineke: Dat dat dat? Dat dat dat wat? Of eerder: dat dat wat? Of bedoelde je: dat dat dat was? Maar goed dat was het dus niet.